Expeditieleider My-Connect

Waarom ondersteunt My-Connect Expeditie ICT?
My-Connect is de hosted oplossing van BusinessCom. Pieter van Eldonk, directeur BusinessCom: “Expeditie ICT is een goede gelegenheid om resellers eens op een andere manier te spreken. We trekken er samen letterlijk op uit om onze business eens van een andere kant te bekijken. Buiten de normale paden bespreken wat er in onze sector nu eigenlijk speelt, wat de ontwikkelingen zijn en voeren we hier een gelijkwaardige discussie over. Van elkaar leren en elkaar verder helpen, en dat ondersteunen wij graag.”

Expeditie ICT heeft als doel resellers succesvoller te maken. Waarom spreekt dit jullie aan?
“Op ons kantoor hangen diverse posters met uitspraken die passen bij ons bedrijf en waarmee we ons identificeren. Eén van die posters heeft de kreet: ‘We share our knowledge, so you can be stronger’. En dat vinden we ook echt: zo lang we elkaar verder helpen, worden we daar uiteindelijk allemaal beter van. Een goed geïnformeerde reseller zal zijn eindklant beter van dienst kunnen zijn. En dit werkt door naar boven in de keten. Een platform als dit is uitermate geschikt om kennis te delen en samen te leren hoe we nog beter kunnen inspelen op de wensen van de klant.”

Een belangrijk onderdeel van Expeditie ICT is dat resellers elkaar ontmoeten om te klankborden. Waarom is dat belangrijk?
“Het is ouderwets om te denken dat je het, als welk bedrijf dan ook, alleen af kunt in deze wereld. Het is goed om je soms kwetsbaar op te stellen en te luisteren en te leren van elkaar. Want stel dat je tegen een probleem aanloopt dat een collega-reseller al vaker heeft gezien en heeft opgelost, dan is het toch zonde om deze kennis niet te delen? Daarnaast is het ook voor ons als distributeur goed om te weten wat er speelt onder resellers onderling en hoe wij daar wellicht anders in kunnen faciliteren.”

Waarom moeten resellers zich bij dit platform aansluiten?
“Het is de plek bij uitstek om eens op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. En dan niet over koetjes en kalfjes, maar over de echte business. Leren van elkaar en van de onderwerpen die voorbij komen van de diverse sprekers. Samen als netwerk verder komen en de veranderingen van morgen stevig tegemoet kunnen gaan.”